top of page
  • Yazarın fotoğrafıUzm. Dr. Güzin SAMAV SARI

Altın İğneli Radyofrekans hangi amaçla kullanılır?

Altın iğneli radyofrekans uygulaması altın kaplama iğnelerin cilt altına radyofrekans vermesi üzerine tasarlanmış bir uygulamadır. Halk arasında ‘altın iğne’ adı ile bilinmektedir. İşlemin cildin alt tabakalarında profesyonel bir yara dokusu oluşturarak doku yenilenmesini uyarmaktır. Kişinin kendi kolajen ve elanstinlerini tetikleyerek o bölgede cilt yenilenmesi ve kalitesinin artması hedeflenmektedir.


Morpheus 8 FDA onaylı tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir altıniğneli radyofrekans cihazıdır. Bu uygulamada mikroiğneler ile radyofrekans enerjisini deri altına iletilir ve kişinin kendi kolajen sentezini uyarır. Cihazın yüzün farklı ve vücudun farklı bölgeleri için değişen ayarları ile hemen hemen tüm anatomik bölgeler için tercih edilebilecek bir uygulamadır.



Altın İğneli Radyofrekans hangi amaçla kullanılır?

Total Cilt Rejuvenasyonu (Cilt Gençleştirme, Cilt Yenileme),

İnce çizgilerde azalma

Cilt Tonusunun Düzenlenmesi (leke tedavisi)

Genişlemiş Gözenek Tedavisi,

Akne tedavisi ve akne skarlarının düzeltilmesi

ameliyat izlerinin azaltılması

Vücut Sıkılaştırma,

boyun kırışıklıklarının ve göz altı torbalarının azaltılmasında kullanılır


Altın İğneli Radyofrekans nasıl uygulanır?

Erkek ve kadın, her cilt tipine ve her yaş grubuna uygulanabilir. İşlem oldukça konforludur. İşlemden 30 dakika önce uygulanacak anestezi bir krem ile işlem sırasından hissedilebilecek ağrı minimuma indirilir. Uygulama bölgesine göre işlem 20-60 dk arasında sürer. Altın İğneli Radyofrekans kişinin ihtiyacına göre PRP ve mezoterapi ile kombine edilebilir. Tedavi aralığı danışanın cilt problemine göre değişmekle birlikte, sıklıkla 4 hafta ara ile 4 seans olarak uygulanır. Dermatologlar kontrolünde yazın uygulanabilen bir uygulamadır.


Altın İğneli Radyofrekans etkinliği ne kadar sürer?

İlk uygulamadan sonra bile etkinlik kısa sürede farkedilir. Ancak 4 hafta ara ile 4 seans uygulamak idealdir. Etkinlik ortalama 12-18 ay sürer. Özellikle skar tedavilerinde kalıcı olarak etki görülmektedir.


Altın İğneli Radyofrekans ile uygulama öncesinde ve sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama öncesinde işlem yapılacak bölgede akut bir yara olmamasına dikkat edilir. Uygulama sonrası genellikle 1-2 saat süren hafif kızarıklık ve takip eden 3-4 gün içerisinde hafif bir hassasiyet olabilir. Kişi nemlendirici ve güneş koruyucu uygulayarak sosyal yaşamına hemen geri dönebilir.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page