top of page
  • Yazarın fotoğrafıUzm. Dr. Güzin SAMAV SARI

Medikal Cilt Bakımı ve Etkileri

En büyük organımız olan cildimizi, düzenli olarak cilt bakımı yaparak dış etmenlerden ve zamanla oluşan değişikliklerden koruyabiliriz. Medikal cilt bakımındaki amacımız; gözenek, siyah nokta, akne ve leke sorunu olan bireyler için derinlemesine temizlik, nemlendirme ve arkasından antioksidan korumanın yapılabildiği bütüncül bir cilt bakımı işlemidir. Medikal cilt bakımı kişiyi hem rahatlatır, aynı zamanda da cilt problemlerini azaltır.


Dermatoloji kliniklerinde yapılan profesyonel medikal cilt bakımı dermatologunuzun cildinizi incelmesi ve size uygun cilt bakımını planlamasından sonra başlar. İşlem süresi cilt yapısına göre değişmekle birlikte ortalama 30-60 dakika kadar sürer. Ergenlik dönemlerinde başlanarak her yaş grubunda yaşa ve deriye özel planan bir medikal bir cilt bakımı yapılabilir.



Medikal Cilt bakımı Hangi amaçla yapılabilir?

Sivilce, siyah nokta ve akne sorunlarının giderilmesi

Leke tedavisi

Yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesi

Lifting uygulaması ile kolajen üretiminin arttırılması

Gözeneklerin küçültülmesi

Pigment farklılığının önüne geçilerek cilt tonunun eşitlenmesi

Komedon tedavisi ile siyah ve beyaz noktaların yok edilmesi, cilt bakımıyla mümkün olmaktadır.


Medikal Cilt bakımında neler yapılır?

Medikal cilt bakımı dermatoloğunuzun cildinizin yapısını ve problemini belirlemesi ile başlar. Planlanan cilt bakımı cildin derinlemesine temizlenmesi ile başlar. Buhar ve vakumlu cilt temizleme cihazlarının desteği ile derinlemesine temizlik sağlanır. Bu sayede makyaj artıkları, hava kirliliğinin cildimizdeki birikmişlikleri vb. tüm kalıntılar uzaklaştırılır. Cildin ihtiyacına göre maske, peeling veya serum uygulanarak cilt bakımı sonlandırılır.


Medikal cilt bakımı ne kadar sıklıkla yaptırılmalıdır?

Medikal cilt bakımı yapılma sıklığı cildin yapısına ve problemine göre değişmekle birlikte yılda en az 4 kez yapılması önerilir. İdeal olanı 30-45 gün ara ile yapılmasıdır.

Her mevsim cilt bakımı yapılabilir mi?

Yaz ayları dahil her mevsimde cilt bakımı yapılabilir.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page