top of page
  • Yazarın fotoğrafıUzm. Dr. Güzin SAMAV SARI

Lumecca IPL Leke Tedavisisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güncelleme tarihi: 14 saat önce

Lumecca IPL Leke Tedavisisi Nedir?

Lumecca, vasküler ve pigmentli lezyonların etkinliğini artırmak için 500-600nm aralığında enerjiyi 3 kat daha fazla ileten en güçlü yoğun atımlı ışık (IPL) sistemlerinden biridir. Yaş lekeleri, rozasea, ince damarlar ve porto şarap lekelerinin (port wine stains) görünümünü iyileştirir.


Lumecca vücudun tüm bölgelerinde kullanılabilir. Tedavi edilen en yaygın bölgeler genellikle güneşe düzenli olarak maruz kalan alanlardır.


Bu genellikle yüz, boyun ve dekolte, bacaklar, eller ve kolları içerir. Ancak, vücudun ve yüzün çoğu bölgesinde güvenli ve etkilidir. Sadece 1-3 konforlu tedavi ile hastalar, cilt tonlarında ve berraklığında önemli iyileşmeler fark ederler.


Daha koyu cilt tiplerinin güvenli bir şekilde tedavi edilmesine izin vermek için farklı dalga boylarında 2 farklı el parçası bulunmaktadır.


eskişehir dermatolog
Uzm.Dr.Güzin Samav Sarı

Lumecca IPL Leke Tedavisi Nasıl Etki Eder?


Cildinizin renkleri ve tonları, cildinizdeki pigmentler tarafından belirlenir. En basit şekilde ifade etmek gerekirse, Lumecca IPL, kızarıklık, yaş lekeleri, melazma, damar lekeleri veya örümcek damarları ve hiperpigmentasyon gibi estetik düzensizliklere neden olan herhangi bir pigmenti ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu bozukluklar genellikle genetik, yaşlanma veya güneşe maruz kalma sonucu oluşur.


Gelişmiş Lumecca teknolojimiz, belirli dalga boylarındaki yoğun atışlı ışığı doğrudan cilde ileterek bu pigmentlerin görünümünü azaltır. Hedeflenen pigmentler bu ışığı emer ve bu da onların yok olmasını sağlar.



Bu, cildinizin netliğini artırır. Süreç ayrıca kollajen üretimini uyararak yaşlanma, güneş hasarı ve akne izleri gibi cilt sorunlarından kaynaklanan hasarı onarmaya ve cildi yenilemeye yardımcı olur.


Unutmayın ki Lumecca IPL, kendi türünde en güçlü tedavidir. Daha iyi etkinlik için benzer tedavilere göre üç kat daha fazla enerji sağlar, bu da istediğiniz sonuca ulaşmak için muhtemelen daha az seanstan gereksinim duyacağınız anlamına gelir.


Lumecca Leke Tedavisi Ne için Kullanılır?

Lumecca leke tedavisi:

  • Yaş lekeleri

  • Güneş hasarı

  • Rosacea

  • Çiller

  • Vasküler lezyonlar (damar lekeleri, örümcek damarları, porto şarap lekeleri, telanjiektaziler)

  • Dengesiz cilt tonu

  • Pigmentasyon


düzeltmede etkilidir.


Perfect Skin Solutions'da, kombinasyon terapileri ile harika sonuçlar elde ediyoruz. Lumecca ve Morpheus8 bir araya geldiğinde, yüz, boyun veya neredeyse herhangi bir yerdeki çene ya da sarkmış cilt gibi yüzey düzeltmesine (güneş hasarı/ yaş lekeleri/ kızarıklık) ihtiyacı olanlar için harika bir tedavi seçeneğidir!



Lumecca Leke Tedavisinin Etki Göstermesi Ne Kadar Sürer?

Tedavinin etkisi hemen başlar ancak ne kadar sürede görünür sonuçlar elde edeceğiniz, kendi durumunuza ve tedavi edilen soruna bağlıdır. Genellikle, birkaç gün içinde cildinizin daha temiz, daha mutlu ve daha iyileşmiş olduğunu görmeye başlarsınız.


Tedaviden hemen sonra kahverengi lekeler genellikle daha belirgin hale gelir, ancak bunlar birkaç gün içinde dökülür ve altında daha taze ve daha net bir cilt ortaya çıkar. Vasküler lezyonlar için tedavi gördüğünüzde, bazı iyileşmeleri hemen görebilirsiniz ve sonuçlarınız iki hafta sonra tam olarak ortaya çıkabilir.


İstenen sonuca ulaşmak için tekrar tedavilere ihtiyaç duyulabilir. Uygulayıcınız size ne bekleyeceğinizi anlatacak ve ilerlemenizi ücretsiz kontrolle takip edecektir.


Eskişehir Lumecca Leke Tedavisi

Lumecca Leke Tedavisinin İyileşme Süresi Ne Kadardır?

İyileşme süresi minimum düzeydedir. Tedaviden hemen sonra çoğu normal aktiviteye geri dönebilirsiniz. Ancak, cildiniz hassas olacağı için tedaviden sonra birkaç hafta boyunca aşırı güneş ışığına ve bronzlaşmaya maruz kalmamak önemlidir.


Uygulayıcınız, bu konuda size önerilerde bulunacak ve kullanmanız gereken herhangi bir bakım ürününü tavsiye edecektir. Tedavi edilen bölgede bazı kızarıklıklar görülebilir, ancak bu genellikle birkaç saat içinde azalır.


Lumecca IPL tedavisi sonrasında vasküler lezyonlar ve örümcek damarlar için hafif morarma ve şişlik yaşanabilir, ancak bu durum genellikle hızlı bir şekilde geçer.


Lumecca Leke Tedavisi Acıtır mı?

Lumecca IPL işlemleri kısa süreli ve minimal rahatsızlık içerir. Muhtemelen tedavi sırasında ciltte hafif ısı hissi yaşayacaksınız.


Lumecca Leke Tedavisi için Kaç Seans Gereklidir?

İhtiyacınız olan seans sayısı, durumunuza, ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olacaktır. Ancak, istediğiniz sonuca ulaşmak için birden fazla seanstan geçmeniz gerekebilir.


Uygulayıcınız, ilk danışmanlık görüşmeniz sırasında size bu konuda tavsiyelerde bulunacaktır.


Hedeflerinize ulaştıktan sonra, bakım seanslarının her altı ila on iki ayda bir önerilmesi mümkündür.


Tedavi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu tedavi öncesinde aşağıdaki önlemleri almalısınız:

  1. UV ışınlarından kaçının - tedavi edilecek bölgede (güneş veya solaryum) tedaviden 4 hafta önce (bölgede görünür bir bronzluk olmamalıdır).

  2. Tedavi bölgesinde suni bronzlaşma (sprey bronzlaşma/sahte bronzlaşma/her gün kullanılan bronzlaşma kremleri) olmamalıdır.

  3. Tedaviden en az 6 ay önce Roaccutane kullanmayı bırakın.

  4. Prosedürden 1-2 hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin) kullanmayın, purpura riskini azaltmak için.

  5. Herpes Simplex'e yatkınlık durumunda uygun koruyucu ilaçları alın (örneğin, Zovirax).

  6. Travmatik tedavilerden kaçının, örneğin tedaviden 6 ay önce lazer yenileme, kimyasal peeling ve mikrodermabrazyon, tedaviden 2-4 hafta önce.




Tedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aşağıdaki tavsiyeler, tedavi edilen bölgenin güvenliği ve korunması, tedavi etkinliği için verilmektedir. Her zaman uygulanmalıdır, olumsuz olayları önlemek ve tedavi sonuçlarını artırmak için.


  1. 48 saat boyunca ısı tedavilerinden (sauna/buhar odası/yüzme/egzersiz) kaçının.

  2. 48 saat boyunca sıcak banyo/duşlardan kaçının (su ılık olmalıdır).

  3. Tedavi süreci boyunca ve son tedaviden sonraki 4 hafta boyunca tedavi bölgesinde UV (güneş veya solaryum) ışığına maruz kalmaktan kaçının.

  4. Tedavi süreci boyunca ve son tedaviden sonraki 4 hafta boyunca herhangi bir açıkta kalan alana (örneğin, yüz) UV/güneş koruması SPF30+ kullanın.

  5. Tedaviden sonra cilt sağlam ise makyaj uygulanabilir (kabuklanma üzerine uygulamayın).

  6. Tedaviden sonra cilt bir gün boyunca kızarık/sıkı/ödemli olabilir.

  7. Sonraki birkaç dakika içinde pigmentli lekelerin koyulaşması olabilir, bir sonraki gün daha da koyulaşabilir/kan damarlarının koyulaşması olabilir.

  8. Pigmentler ve damarlar çevresinde kızarıklık/ödem olabilir - lokal iltihaplanma.

  9. Birkaç gün sonra pigmentli lekelerde kabuklanma olabilir, 7-10 gün sonra dökülür (kabuklanmayı koparmayın/kaşımayın).




Lumecca Leke Tedavisi Kimler için Uygun Değildir?

Bu tedavi sizin için uygun değilse, aşağıdaki durumlardan herhangi biri geçerli olabilir:

  • Mevcut veya önceden cilt kanseri veya öncülü pigmentli lezyonlarınız varsa

  • Işığa duyarlı hastalıklarınız varsa (lupus, epilepsi, güneş alerjisi...)

  • Diyabet hastalığınız varsa

  • Hormonal bozukluklarınız varsa (PCOS... eğer kontrol altında değilse)

  • Hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz

  • Keloid skar (büyüyen, aşırı yara izi) öykünüz varsa

  • Aktif enfeksiyonlarınız varsa: uçuk lezyonları, soğuk yaralar (tedavi öncesinde antiviral ilaç kullanımı gerekebilir)

  • Cildiniz çok kuru, çatlamış, ülserli veya enfekte durumdaysa

  • Dövme, kalıcı makyaj, pigmentli lezyonlar (korumaya alınacaklar), göz kapakları veya dudaklar üzerinde tedavi yapılmamalıdır.



Eskişehir Lumecca Leke Tedavisi Fiyatları

Lumecca Leke Tedavisi fiyatları hastaların durumuna ve seans sayısına göre değiştiğinden, size uygun fiyat bilgisi almak için lütfen Eskişehir Uzm.Dr. Güzin Samav Sarı Kliniğimizle iletişime geçin ve ücretsiz ön muayene randevusu alın.


Daha fazla bilgi için siz de sorunuzu bizimle paylaşabilirsiniz! 🌟

Bu Yazıyı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

  • Hayır


Eskişehir Dermatoloji Kliniği Uzm.Dr.Güzin Samav Sarı Muaynehanesi


27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page